פסקי דין

 

רשלנות רפואית

 

 

 

2.2 מיליון ש"ח למשפחתה של יולדת ששוחררה לביתה לאחר אירוע מוחי שלא זוהה ונפטרה

 
ד.ב. ז"ל הגיעה לבית החולים שבועיים לאחר לידת בתה כשהיא סובלת מכאבי ראש חזקים והקאות שנמשכו מספר ימים. בשל בעיות קרישה מהן סבלה ובעקבות תלונותיה חשדו הרופאים בחדר המיון כי מדובר באירוע מוחי אך שלחו את המנוחה לבדיקת CT רגילה שאינה מתאימה לגילוי כל סוגי השבץ המוחי, בעקבותיה החליטו הרופאים לשחרר את החולה לביתה מבלי לבצע בדיקות נוספות ובכך חרצו את גורלה.

למחרת הדרדר מצבה של המנוחה היא פונתה באמבולנס לבית החולים שם הופנתה על ידי נוירולוג לבדיקות CTA ו – CTV שהן הבדיקות הנכונות לאיתור שבץ מוחי בסמוך להתרחשותו ובהן התגלה כי היא סובלת מחסימה בורידי המוח. תוך כדי הבדיקה התדרדר מצבה של החולה והיא איבדה את הכרתה והחלה לפרכס. נסיונות להצילה עלו בתוהו והיא נפטרה כעבור 10 ימים.

תביעת רשלנות רפואית הוגשה ע"י עזבון המנוחה באמצעות עורכי הדין אורי גלבוע ועמית אוריה כנגד בית החולים בטענה שביצוע הבדיקות הנדרשות
במועד היה מאפשר טיפול רפואי יעיל שהיה מציל את חייה של ד'. בהסכם פשרה נקבע כי בית החולים יפצה את המשפחה בסך ברוטו של 2.25 מיליון ₪.
 


 
 

סך של 2.2 מיליון ש"ח התקבלו בפשרה בגין איחור של 6 חודשים באבחון סרטן בריאה

 
 
א.מ. ז"ל, אישה בת 53, התלוננה על כאבים בחזה וביד ונשלחה לצילום חזה לצורך בירור. הצילום פוענח כתקין על אף שניתן היה לראות בו ממצא החשוד כגידול ממאיר. א' הופנתה לסדרה של בירורים נוספים תוך כדי שמצבה הבריאותי של המנוחה הלך והחמיר, ורק כעבור כחצי שנה התגלה כי מקור הבעיה הוא גידול ממאיר בפסגת הריאה. בשלב זה כבר לא ניתן היה לנתח, והגידול כבר שלח גרורות למוח, מצבה של המנוחה הלך והחמיר עד שמתה ממחלתה כעבור חמש שנים.
 


 

2.7 מיליון ש"ח פיצוי בגין שורה של רשלנויות לאישה בת 76 שאיבדה את כליותיה, בניתוח בריחת שתן פשוט

 
תביעת רשלנות רפואית, המייחסת לבית החולים שורת רשלנויות שהביאה את התובעת למצב שבו היא נזקקת לדיאליזה, אינה שולטת על הסוגרים ותלויה לחלוטין בזולת. בית המשפט קבע כי השתלשלות העניינים מצביעה על כשלים חמורים של הדסה בטיפול בתובעת ועל כך שכשלים אלה הם שהביאו בסופו של דבר למצב הצמית והקשה שאליו הגיעה התובעת, וכי במכלול הנתונים אין מקום לייחס לתובעת "אשם תורם" או הימנעות מהקטנות הנזק.

במהלך ההוכחות התברר כי בתובעת בוצעו ניתוחים באמצעות שתל מן המת או מרקמת חזיר, וכי השתל הובא על ידי המנתח בתיקו במטוס, בלא שניתן אישור משרד הבריאות לשתל, ובלא שהיה כל פיקוח על סוג השתל, איכותו ותאריך תפוגתו. עוד הוכח, שהתובעת לא עברה בדיקות מספקות שיקבעו אם אכן נדרש הניתוח שעברה. לאחר הניתוח נוצר זיהום קשה שסיכן את חייה, כתוצאה ממנו איבדה את כליותיה והיא כעת מטופלת בדיאליזה להמשך חייה.
 


 

3.5 מיליון ש"ח נפסקו ללקוחנו בתביעה כנגד עו"ד עמוס גבעון, שהתרשל בניהול תביעת רשלנות רפואית

 


 

סך של 5.5 מיליון ש"ח (3.65 נטו) התקבל בפשרה בתביעה נגד בית חולים מפורסם שהתרשל בלידה, וכתוצאה מכך נגרם שיתוק מוחין לילדה

 
היולדת הגיעה לבית החולים בשבוע ה- 36 להריונה עקב מצוקה עוברית. הותחל זירוז לידה באמצעות פטוצין ודלצין, ובוצעו בדיקות וגינאליות רבות וסטריפינג (הפרדת קרומים) – טיפולים שיש בהם סיכון להדבקת העובר בזיהום אימהי. הזירוז הופסק, והיולדת שוחררה ללא כיסוי אנטיביוטי מספיק, ללא מעקב ראוי ותוך התעלמות מחום גבוה ומסימני זיהום במהלך השעות הארוכות של הלידה, שבוע לאחר מכן.
 
 


 
 

3 מיליון ש"ח פיצוי בגין רשלנות בניתוח לתיקון דליפת שתן

 
פיצוי בסך 3 מיליון ש"ח נפסק בפשרה לטובת אישה בת 40 שאיבדה את יכולתה להטיל את מימיה באופן עצמוני, ונזקקת לצנתר קבוע לשם ריקון שלפוחית השתן עקב רשלנות רפואית של בית חולים בניתוח לתיקון דליפת שתן. התובעת יוצגה ע"י עורכי הדין אורי גלבוע ועמית אוריה.

התובעת איבדה את יכולתה לתת שתן בשל ניתוח לתיקון דליפת שתן שנעשה מבלי שנבדקו תחילה כל המדדים הדרושים על מנת לקבל את ההחלטה האם ביצועו מותר במקרה של התובעת. בדיעבד הסתבר כי שלפוחית השתן של התובעת הייתה במצב בו קיים איסור חמור לביצוע הניתוח.

התובעת נאלצה לעבור מספר רב של ניתוחים במטרה להגיע למצב בו תוכל לתפקד עם צנתר קבוע המחובר לכיס השתן שלה.
במהלך המשפט הועלתה ע"י בית החולים טענה כי האישה לוקה בתסמונת מינכהאוזן ופוגעת בעצמה על מנת לזכות בתשומת לב ובטיפול רפואי. מנגד נטען על ידי משרדנו כי מאחר וקופת החולים ידעה על קיומה של התסמונת, אם הייתה כזאת, אסור היה לה לבצע את הניתוח ללא ביצוע כל הבדיקות הנדרשות.

לאחר הליך גישור הגיעו הצדדים לפשרה, במסגרתה פוצתה האישה בסכום כולל של כ- 3 מיליון ש"ח.
 
במהלך ניהול התביעה ביקשה הנתבעת להגיש חוות דעת של רופא שהינו מנהלו של המומחה מטעם התובעת. באי כוח התובעים התנגדו, והעניין הגיע לבית המשפט העליון, שקיבל את עמדת משרדנו.
 
 


 
 

בית החולים "איבד" את התיק הרפואי ושילם 2.5 מיליון ש"ח בשל אחריותו לשיתוק מוחין שנגרם לתובע

 
שניים וחצי מיליון ש"ח ובנוסף התחייבות עתידית למימון טיפול סיעוד, זהו הסכום שנפסק כי ישלם בית החולים באזור המרכז, באמצעות קופת חולים, לזוג הורים ובנם (היום בן 25), אשר נולד, בראשית שנות ה-80, כשהוא סובל משיתוק מוחין ופיגור שכלי עמוק עקב אירוע מצוקה בלידה שנגרם או שלא אובחן במועד בידי הצוות הרפואי.

בטרם הוגשה התביעה פנו ההורים באמצעות באי כוחם עוה"ד אורי גלבוע ועמית אוריה לבית החולים וביקשו לקבל לעיונם את התיק הרפואי של הלידה. אך נענו כי התיק הרפואי המלא של הלידה "אבד" ונותר ממנו רק דו"ח השחרור מבית החולים ממנו הצטיירה תמונה מדומה של לידה טבעית ותקינה, בניגוד גמור לגרסת האם באשר למה שהתרחש בחדר הלידה. האם תיארה מצב של לחץ, מצוקה וחרדה בחדר הלידה, כאשר, בהיעדר רופא, המיילדת מקפצת על ביטנה וגורמת לה חבלות של ממש, כדי לגרום ללידה.

לכתב התביעה בו הועלו טענות, בדבר "הנזק הראייתי שנגרם לתובעים בשל אובדן התיק הרפואי, צורפה חוות דעת של פרופ' דני להט אשר קבע, כי על פי מרב האינדיקציות והסימנים, קשור שיתוק המוחין והפיגור השכלי ממנו סובל התובע, ממצוקה נשימתית שאירעה במהלך הלידה, והוסיף כי בהיעדר תיק רפואי לא ניתן לדעת אל נכון האם ניתן היה למנוע או להקל על אותה מצוקה נשימתית. לפני כחודש, ניתן תוקף פסק דין, ע"י בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט ענבר), להסכם פשרה אליעו הגיעו הצדדים ולפיו תפצה קופת חולים את התובעים, הילד והוריו בסכום כולל של 2.5 מיליון ש"ח וכן תתחייב לדאוג בעבורו לטיפול סיעוד עד לאחרית ימיו.
 
 


 
 

פיצוי בסך 2.4 מיליון ש"ח בניגוד לקביעת מומחה מטעם בית המשפט ולאחר הוכחת זיוף מסמכים

 
על אף קביעת מומחה שמונה על ידי בית המשפט כי לא הייתה רשלנות, לאחר חקירת המומחה קיבל בית המשפט את עמדתנו כי ישנה רשלנות לכאורה, ואפשר לחקור את הרופאים המעורבים. משהוכחנו בחקירתם כי זויפו מסמכים, הסכימו הנתבעים לפצות בסך של 2.4 מיליון ש"ח את היילוד שנפגע מפקוע שק השפיר שנעשה מבלי שנזהרו משלייה נמוכה.
 
 


 
 

פיצוי בסך 1.6 מיליון ש"ח נפסק עקב התעלמות בית החולים מסימני מצוקה ואי ביצוע בדיקות בזמן סביר לאחר הלידה, שגרמו לנזק קשה במעי אשר חייב כריתה

 
 


 
 

הילדה לא פונתה במהירות לבית החולים ונפטרה, הוריה יקבלו פיצוי בסך של כמיליון ש"ח

 
אמה של הפעוטה, אישה חרדית, הביאה אותה למרכז רפואה דחופה בירושלים לאחר מספר שעות בהן חשה ברע וסבלה מהקאות. בקבלתה למרכז אובחנה הפעוטה ע"י הרופא במקום כסובלת מהתייבשות, וחוברה לאינפוזיה. הפעוטה, שהייתה באי שקט עקב מצוקתה, השתוללה וניתקה את צינור האינפוזיה מגופה.

הרופא במקום החליט לשלוח את הפעוטה לבית החולים, אך במקום להזמין אמבולנס מסניף מד"א הסמוך, בחר לשחרר את האם עם הוראה לפנות למיון. האם, יראת שמיים, לקחה את בתה במצב של התייבשות לבית החולים במרכז ירושלים.

הילדה הגיעה לבית החולים במצב ירוד, וגם שם נעשתה התרשלות בטיפול הרפואה שניתן לה, ולא נוצלה שעת הכושר בה ניתן היה להצילה. לאחר מספר שעות, בשל טיפול רפואי מוטעה, מצאה הפעוטה את מותה בבית החולים.
 
 


 
 

פיצוי מעל מיליון וחצי ש"ח להורי תינוקת שנפטרה עקב זירוז לידה אסור

 
פיצוי בסך של 1.5 מיליון ש"ח בגין מות ילודה עקב נזק קשה במהלך הלידה, שנגרם עקב זירוז אגרסיבי באמצעות מזרזי לידה (פטוצין) שניתנו לאורך שעות ארוכות, וגרמו לקריעת הרחם ולמות הילודה לאחר מספר ימים.
 
 


 
 

הפלסטיקאי המשיך לנתח על אף שידע שישנו זיהום בבית החולים

 
בתביעת רשלנות הוכח כי ביה"ח עתידים, המנתח דב קליין ומנהל בית החולים ד"ר שפלן המשיכו לבצע ניתוחים פלסטיים, ובעיקרם ניתוחים להגדלת שדיים, אעפ"י שידעו שזיהום משתולל בבית החולים. בכדי להימנע מהפסד הכנסה, הם המשיכו לנתח, בידיעה ברורה שבכך הם מסכנים את החולות, ואכן למעלה מעשר מנותחות פיתחו זיהומים, וכתוצאה מכך החיידק שוכן בגופן ומסכן את עתידן בכל ניתוח, ולא רק בניתוחים פלסטיים.
 
 


 

1,350,000 ₪ ליולדת שתינוקה נפטר מספר שעות לאחר הלידה עקב אי ביצוע בדיקה לגילוי נשאות חיידק ביולדת

 
רחל.ט הגיעה לבית החולים בשבוע ה 35 להריונה כשהיא במצב של רעלת הריון המהווה סיכון לאם ולעובר ואושפזה ללידה.

למרות שהייתה מאושפזת כ- 20 שעות עד שהתרחשה הלידה בפועל, לא בוצעו ע"י הצוות הרפואי בדיקות לשלילת קיומו של חיידק מסוג סטרפטוקוקוס B המצוי אצל רבות מן היולדות כנשאיות (10-30%), ועלול לגרום להדבקות העובר ומותו בעת המעבר בתעלת הלידה, במיוחד במקרה של לידה מוקדמת לפני שבוע 37. בנוסף, לא ניתן טיפול אנטיביוטי מונע (כפי שנעשה כחובה ברבות מהארצות המתקדמות ) במצב בו לא נשללה נשאות האם, טיפול שאילו היה ניתן היה מונע את הדבקות היילוד בחיידק.

לאחר הלידה החלה התדרדרות במצבו של היילוד והוא נפטר לאחר כמה שעות, כתוצאה מהדבקות בחיידק סטרפטוקוקוס B בעת המעבר בתעלת הלידה. החיידק נמצא בדיעבד אצל האם והיילוד.

הצדדים הגיעו להסכם פשרה בסך הנ"ל לאחר הליך של גישור.

 


 

סך של 1.3 מיליון ₪ בפשרה בגין רשלנות בניתוח גסטרו בילדה

 
סך של 1.3 מיליון ₪ בפשרה לילדה אשר נולדה עם ושט אטום, ויומיים לאחר לידתה בוצע ניתוח מורכב לטיפול בבעיה. הניתוח בוצע באופן כושל, ובעקבותיו נאלצו לבצע ניתוחים רבים, שכתוצאה מהם נותרה הילדה פגועה.
 


 

 

תאונות עבודה, תאונות דרכים, תביעות נגד המשטרה

 
 

המאבק באלימות המשטרתית עולה שלב: משטרת ישראל חוייבה בתשלום סך של 2.6 מיליון ש"ח לאזרח שנפגע מאלימות שוטרים

 
בפסק דין שניתן בבית המחוזי בירושלים (כב' השופט רומנוב) חייב בית המשפט את משטרת ישראל לפצות אזרח שנפגע מאלימות שוטרים בסכום של כ-2.6 מיליון ₪.

התובע, שהגיש תביעתו באמצעות עורכי הדין אורי גלבוע ועמית אוריה, נסע לביתו בדרך חברון בירושלים בסופו של יום עבודה, כאשר שלושה שוטרים סמויים בלבוש אזרחי ורכב אזרחי חסמו עם רכבם את נתיב נסיעתו. התובע שלא ידע כי מדובר בשוטרים פנה אליהם על מנת לברר את פשר העצירה הפתאומית ובין הצדדים התפתח "ריב נהגים". השוטרים, שהיו כאמור בלבוש אזרחי, לא מחלו על כבודם, נטשו את משימת הבילוש שהיו בעיצומה, ובאופן בריוני, יצאו מרכבם עצרו את התובע במעצר שווא בלתי חוקי, תוך הטחת קללות, עלבונות ואיומים, כשהם מותירים את אחותו שהייתה עמו מאחור ללא מפתחות הרכב, ובדרך לתחנה הפליאו בתובע את מכותיהם באכזריות.

עקב האירוע נגרם לתובע נגרם נזק נפשי קשה מסוג פוסט טראומה, הוא נפרד מאשתו ויחסיו עם ילדיו התערערו, הוא נזקק לטיפול נפשי ותרופתי לאורך שנים, כושר עבודתו ותפקודו נפגעו באופן קשה ולצמיתות.

בפסק דינו קיבל בית המשפט את התביעה ואת גרסת התובע להתרחשויות, דחה את גרסת השוטרים כבלתי מהימנה, וקבע כי השוטרים ביצעו כלפי התובע עבירות של תקיפה, כליאת שווא ורשלנות ולפיכך יש לחייב את המשטרה לפצות את התובע על הנזקים שנגרמו לו בשל האירוע המסתכמים על פי פסק הדין בסך של כ 2.6 מיליון ₪.

 


 

פיצויים בסך של כ-3.5 מיליון ₪ נפסקו בתביעה של עובד שנהרג מהתהפכות מחפרון בעת בניית גדר הגבול עם מצרים

 
המנוח צ.א. מצא את מותו בתאונת דרכים שארעה במהלך עבודתו ליד גדר המערכת הדרומית לאילת, שעה שמלגזה התהפכה על צידה ומחצה אותו למוות. המנוח עסק באותה העת בקידוחים להקמת גדר המערכת בין אילת לטאבה בהתאם למכרז של משרד הביטחון, כאשר עבודות הקמת הגדר בוצעו בשטח תלול ובעייתי לבנייה.

לטענת התביעה משרד הביטחון העביר את ביצוע הגדר לקבלני משנה, והללו העבירו את הביצוע לקבלנים נוספים, מבלי שפיקח על קיום הוראות בטיחות מינימליות באתר.
 


 
 

פיצוי בסך 3.3 מיליון ש"ח נפסק כנגד משטרת ישראל – מח"ש (המחלקה לחקירת שוטרים) בגין אי מניעת רצח

 
המנוח נרצח על ידי שוטר בתפקיד שירה באשתו ובמנוח עקב חשדו כי המנוח הוא מאהבה. לאחר הרצח הכפול שם הרוצח קץ לחייו. במהלך חקירת מח"ש הובהר כי הירי בוצע בנשקו האישי של השוטר, שהוחזר לו מוקדם מהמותר לאחר שנלקח ממנו, וזאת על אף תלונותיה של אשתו על אלימות כלפיה ועל הסכנה הנשקפת לה מבעלה.
 
 


 
 

פיצויים בסך 3.6 מיליון ש"ח לתלויים של חבר קיבוץ, שהתחשמל למוות עקב התרשלות הקיבוץ

 
המנוח היה חבר קיבוץ במהלך הכשרתו כטכנאי לוחות בקרה. במהלך לימודיו עבד בחופשותיו במפעל, עת ארעה תקלה בלוח החשמל הראשי. הוכח על ידנו כי בניגוד לקביעת משרד העבודה והמשטרה, החשמלאי הראשי של המשק הנחה את המנוח לטפל בלוח החשמל על אף פי שהיה הדבר אסור עליו, וכתוצאה מכך המנוח התחשמל למוות.
 
 


 
 

מיליוני שקלים נפסקו לעיזבון המנוח שנהרג בתאונת עבודה עת עסק בהחלפת צמיג משאית ענק במפעל "רותם דשנים"

 
משרדנו ייצג את עיזבון המנוח שנהרג בתאונה, והצליח להוכיח כי המנוח נהרג עקב רשלנות המפעל בהפרת נוהלי עבודה ובטיחות. במהלך המשפט ניסתה הנתבעת לטעון כי התאונה הינה תאונת דרכים, שנגרמה עקב מעורבות של טרקטור בהחלפת גלגל, דבר שהיה מקטין את הפיצוי למשפחה. משרדנו הדף את טענת תאונת הדרכים ולצורך זאת הוכיח שלטרקטור שהיה מעורב בתאונה הורכבו זרועות באופן מאולתר, ועל כן התאונה אינה תאונת דרכים.
 
 


 
 

נהג שלא ידע כי רישיונו הותלה במשרד התחבורה, אינו פסול לנהיגה ואינו מאבד את הכיסוי הביטוחי (כך נקבע בערעור שהגשנו)

 
עיזבונו של המנוח נתנאל חאדג'ג', שנהרג בתאונת דרכים יחד עם מעבידו, נתבע לפצות את עיזבון המעביד. בית המשפט המחוזי קבע כי למנוח לא היה רישיון הואיל ורישיונו הותלה עקב אי המצאת מסמכים נוירולוגיים שיעידו כי פגיעה במהלך שירותו הצבאי לא פגעה ביכולתו לנהוג, וחייב את עיזבונו באחריות נזיקית. כדי להפוך את התוצאה, משרדנו ערער על ההחלטה לבית המשפט העליון, במקביל הגשנו תביעה בשם העיזבון, והדפנו טענה כי העניין הוכרע. בסופו של יום זכינו בכל הערכאות, ערעורנו התקבל, התביעה נגד עיזבון מרשנו נדחתה והעיזבון פוצה בסך של מעל מיליון ש"ח בתביעתנו.
 
 


 
 

השוטרים ירו לעבר רכב שנהגו סירב להמתין לקבל דו"ח, ופגעו בבנו של הנהג. המדינה תשלם פיצוי בסך 2.2 מיליון ש"ח

 
פיצוי כולל בסך של כ- 2,200,000 ש"ח שולם ע"י מדינת ישראל ומשטרת ישראל במסגרת הסדר פשרה לבני משפחה שמתנדבי משטרה כיוונו וירו לעבר רכבם עשרות כדורי אקדח, במטרה לפגוע, רק משום שהנהג, אבי המשפחה, סירב להמתין עד לרישום דו"ח לחובתו ע"י השוטרים, לאחר שעצרו את רכבו לביקורת שגרתית. בני המשפחה היו מיוצגים ע"י עורכי הדין אורי גלבוע ועמית אוריה.

התובעים, בני משפחת ישעיהו, ושני ילדיהם הקטנים, נסעו לתומם ברכבם מירושלים ליום בילוי במרכז הקניות בצומת ביל"ו. כשהגיעו לכביש מספר 3 עצרו את רכבם שוטרים, שבדיעבד התברר כי הם מתנדבי משטרה, לצורך בדיקת תעודות ורישיונות. הנהג לא מצא את תעודת הזהות ואת רישיון הנהיגה שלו, אותם שכח בביתו. כתוצאה מכך החלו השוטרים לרשום לו דו"חות שונים ומשונים בטענה שילדיו אינם חגורים. הנהג שחש כי מתנכלים לו, נכנס בכעס לרכב ועזב את המקום. השוטרים לא היססו ופתחו באש צולבת לעבר הרכב הנוסע, ובו בני הזוג וילדיהם. אחד הקליעים פגע בילד שישב במושב האחורי, נכנס לגבו דרך הריאה, סנטימטר מן הלב, ויצא מהחזה. בני המשפחה חוו טלטלה עזה, ובנם היה מאושפז שבועות ארוכים עד שיצא מכלל סכנה. לאורך שנים נזקקו בני המשפחה כולם לטיפול פסיכולוגי ממושך על מנת לעבד את הטראומה שחוו ולהתגבר עליה. כאמור, לאחר שהוגשה תביעה כנגד המדינה והמשטרה, הגיעו הצדדים לפשרה המשקפת את מלוא הנזק שנגרם, לפיה פוצו בני המשפחה בסכום כולל של מעל 2.2 מיליון
ש"ח.
 
 


 
 

תחומים אחרים

 

מרמה ו"עוקץ" במכירת חברה – בית המשפט פסק פיצויים והשבה לרוכשת חברה שרומתה, על אף ההלכה של "יזהר הקונה"

 


 
 

חיוב קיבוץ בתשלום פנסיה שלא נצברה לטובת החבר עקב רישום פיקטיבי שביצע הקיבוץ

 
 


 
 

ביטול החלטת האסיפה בדבר הוצאת חבר שנעשתה שלא כדין

 
 


 
 

מניעת פינוי של חבר לשעבר מן הקיבוץ, על אף פסיקת ערכאות נמוכות

 
 


 
 

חיוב קיבוץ במזונות של אשת החבר

 
 


 
 

על אף עזיבת הקיבוץ, קיבל ראש המועצה האזורית את זכויות הפנסיה

 
 


 
 

חשיפת מרמה וזיוף בעסקאות מקרקעין במזרח ירושלים

 
 


 
 

דחיית תביעה באופן אישי כנגד בעלי מניות בחברת הזנק ("סטרט אפ")

 
 


 
 

פסק דין מנחה בנוגע לאמינות מד הלייזר המשטרתי

 
 


 
 

פיצוי למבוטחת על אף שבנה נהג ללא רישיון בעת התאונה